Kjønnsmangfoldsleir

Siden 2012 har Skeiv Ungdom arrangert sommerleir for transkjønnet, intersex og kjønnsmangfolds ungdom.

I 2013 og 2014 fikk leiren støtte fra Extrastiftelsen. I 2013 ble det også laget en bok som het «Hvilket kjønn er du?» og i 2014 ble filmen «Se oss» Produsert. En informasjonsfilm om kjønnsmangfold.


I 2015 og 2016 fikk leiren støtte fra Bufdir og fant sted på Lunde Leirsted i Vestby, Vestfold ved Oslofjorden. Leiren kommer til å ha et variert program hvor man kan melde seg på både sosiale og faglige aktiviteter. Vi har foredrag om trans og intersex temaer knyttet til rettigheter i Norge, praktisk informasjon om juridisk kjønn, hormonbehandling, operasjoner, og samtalegrupper hvor vi støtter hverandres kjønnsidentiteter. I tillegg til det faglige har vi også kinokveld, skattejakt, tilgang til en lokal strand, kunst og håndverk, og et avslappet sosialt miljø.

I tillegg vil det være tidspunkt satt av til deltakernes egne ønsker til diskusjoner og samtaler underveis i programmet. Alle aktiviteter er selvsagt frivillige. Vi ønsker å skape et trygt og inkluderende sted hvor kjønnsmangfolds ungdom kan utfolde seg i trygge omgivelser og møte andre ungdom som står ovenfor de samme.

Kjønnsmangfoldsleiren i 2017 er fra 24. – 27. juli. Du kan finne registreringsarket her. Praktisk informasjon vil komme når det nærmer seg leiren, men vi kan kompensere for reise til Oslo hvis du bor utenfor byen og vi har kollektiv transport fra Oslo til leiren. Det er en deltakeravgift (600 kr for medlemmer av Skeiv Ungdom, 1000 kr for alle andre), men hvis du tror du kan ikke betale det eller har noen andre spørsmål da kan du komme i kontakt med leirens arrangører på kmleir@skeivungdom.no eller kjonnspolitiskutvalg@skeivungdom.no

Vi har også en offentlig Facebook-gruppe der informasjon vil bli publisert når den blir tilgjengelig.

Gi oss beskjed hvis du ønsker å delta på leir men er ikke «ute» som trans til familie og venner, eller er usikker på din kjønnsidentitet. Vi er her for deg!