Matrixhomsene – del tre

Den følgende teksten den andre delen av et tredelt kåseri som vil publiseres på skeivungdom.no. Ironi, humor og satire er vanlige virkemidler i et kåseri. SkU anbefaler derfor deg som leser å ta teksten med ei klype salt.

Matrixhomsene
Av: Njål Randby Michaelsen

Til dem vil jeg gjerne si følgende.

Takk for at du innrømmer at også jeg er et menneske med mine egne medfødte rettigheter, det kan ikke ha vært lett for deg. Tusen takk for at du behandler meg som et levende tenkende vesen. Ditt offer er så stort. Jeg skal huske deg og din godhet til jeg dør alene og ensom i en eller annen trappeoppgang i et siste desperat forsøk på å få tak i alkohol. Tusen hjertelig takk for omtanken.

Det er ikke sånn det skal foregå. Kall meg ambisiøs, men total likestilling er det ikke før Barbie har fått et kvinnelig motstykke til Ken, og Ken har fått et mannlig motstykke til Barbie. Jeg vet akkurat hvordan det ville ha sett ut.

Kjæresten til Barbie skulle ha hett Butchy Butch. Hun skulle hatt kort mørkt hår, skitne jeans, nesering, altfor store lepper, nesten ikke pupper og i filmene skulle hun ha fått stemmen til John Travolta. Klærne hennes skulle ha bestått kun av singlet, jeans, boksere, treningsskjorter med neseringer og piercings som tilbehør. Akkurat som kjæresten sin så ville hun ha lidd av anoreksi, stakkars liten, men hun ville hatt mye mer muskler enn Barbie. Og hun ville konstant båret rundt på en six-pack med hjemmebrygget øl. På forpakningen hennes hadde det vært en lekker sjokk-rosa advarsel hvor det sto «Aldersgrense 18 år».

Kens mannlige kjæreste ville ha gått under navnet Yngve. Han ville hatt halvlangt mørkt hår, rosa briller, rosa T-skjorte og han ville ikke hatt noen muskler i det hele tatt. På mange måter en mannlig versjon av Barbie, altså. Nesten mannlig i hvert fall. Vi homsemenn er nemlig ikke ordentlige menn, vi er bare juksemenn. Dette har selskapene selvsagt fått med seg og Yngve sin presentasjon ville sagt, «sånn er homofile». Ja, slik er vi. Yngve hadde hatt sin helt egen kolleksjon som han i historien ville ha designet helt på egen hånd, kolleksjonsnavnet ville ha vært «Fabulous Me!» og ville kun ha bestått av herreklær. Yngve hadde også kommet med flere kjoler som han kunne ha på seg, inkludert varierte parykker av mange forskjellige former og farger, fra Pippi Langstrømpe-fletter til turkise hestehaler. Som tilbehør kunne du ha fått Yngve sin lille hund, en rosa puddel ved navn Fluffykins.

Så hva sier verden? Jo, verden sier at det er helt greit å være homofil, det skal vi få lov til, så lenge vi ikke presser det opp i ansiktet på alle. Så lenge vi ikke begynner å kritisere systemet, eller krever rettigheter og god behandling. Eller så lenge vi, alle makter forby, forsøker å forbedre våre levevilkår. Ja, det er nok best om du er heterofil, og du får mange bonuspoeng om du i tillegg er mann.