Matrixhomsene – del 1

SkU skjerm

 

Den følgende teksten den første delen av et tredelt kåseri som publiseres på skeivungdom.no. Ironi, humor og satire er vanlige virkemidler i et kåseri. Vi anbefaler derfor deg som leser å ta den følgende teksten med ei klype salt.

Matrixhomsene
Av: Njål Randby Michaelsen

Oss homser er det noe galt med. Det er veldig tydelig. Vi må jo være stokk dumme som ikke forstår tegninga; at dette er en verden som oppfordrer på det sterkeste til at du skal være heterofil. Dette har vi aldri fått med oss, dumme som vi er. Nesten alle filmer, skuespill, reklamesnutter, kjendisforhold og bøker handler om slike forhold. Heterofile forhold. Når sånne idioter som jeg vil lese om en romanse som er relevant for oss særingene så må vi enten gå på fanfiction.net eller bestille boken på Nordli.no.

Vi har ikke så mye imot heterofile romanser. Men når de heterofile romansene konstant blir tredd ned over hodet på oss fra alle kanter begynner man raskt å håpe på andre ting. Vi er selvdestruktive, forstår du. Vi må ha filmer, bøker og kjendiser som representerer vår unaturlige kjærlighet til det samme kjønn. Det er nok best dere redder oss. For vi er åpenbart ikke i stand til å ta vare på oss selv.

På fanfiction.net, der finner man mye rart. Romansene som finnes der er ikke av de beste, eller gode i det hele tatt, men siden vi allerede er noen dumminger så går det fint. Folk som oss, uten andre alternativer går på det meste. Jeg føler meg litt som en alien, eller kanskje en kriminell, til tider. Den verdenen jeg lever i er som en annen verden inne i verden, det fungerer akkurat sånn som i The Matrix. Eller i mafiaen, men The Matrix høres kulere ut. Badass svarte lærfrakker og Armani-dresser, yes sir, det liker vi.

Vi homsene er nemlig en del av en underverden. Vi kommer opp til overflaten en sjelden gang, når vi ikke er altfor opptatt med å stadig forsøke å få barn – sånn at også vi kan bli skikkelige folk. Ellers drikker vi, bruker dop, korrumperer de yngre og begår selvmord. Konstant. Vi starter klokken fem om morgenen og holder på til klokken elleve om kvelden.

Neste del av kåseriet publiseres på skeivungdom.no den 25. august 2016