Matrixhomsene – del 2

Den følgende teksten den andre delen av et tredelt kåseri som vil publiseres på skeivungdom.no. Ironi, humor og satire er vanlige virkemidler i et kåseri. SkU anbefaler derfor deg som leser å ta teksten med ei klype salt.

Matrixhomsene
Av: Njål Randby Michaelsen

De filmene som lages om sånne som oss er ofte dårlige, fordi de fleste filmer generelt er dårlige. Brokeback Mountain var spesiell, ikke bare fordi det var to menn i hovedrollen, men fordi den faktisk var veldig god. De fleste filmene om oss er alt annet enn ambisiøse, med flate karakterer og basert rundt en ikke-eksisterende historie. Vi kjøper dem, selvsagt.

Det vanligste plottet som blir servert til oss Matrixhomsene, det er at hovedpersonene er homofile, og dét er egentlig det. Et plot oppsummert i én enkel setning. Ikke veldig spennende, men siden vi selvsagt ikke forstår hva som ligger bak en god historie så fortsetter vi å gå fem på. Like overrasket hver gang, ja, det er ikke måte på hvor langt bak mål vi Matrix-homser er.

Så vi Matrixhomsene har måttet venne oss til dritdårlige filmer, fanfiction og tonnevis av stereotypier. Dette går også bra, vi er desperate nok til å akseptere nesten alt vi finner så lenge det gir oss den følelsen av at samfunnet bryr seg om oss. Dessverre har mesteparten av dette ikke noen sammenheng med samfunnet.

Det består ofte av enkeltpersoner som sier kloke gjennomtenkte ting som «Jeg vet du er homofil, men jeg vil du skal vite at på tross av det, så tolererer jeg deg», litt oftere «Jeg liker ikke valgene dine, men jeg elsker deg så dypt og inderlig at jeg skal tilgi deg» eller en sjelden gang «Så, du er tiltrukket av andre menn? Jeg vil du skal vite at jeg ikke dømmer deg, men når du dør så kommer du rett til helvete hvor du vil pines i flammene til evig tid. Men, null stress mann!».

Slike oppmuntrende meldinger får altså vi, det er alltid veldig koselig. Selvsagt forventer de enorm takknemlighet for deres uselvisk rene og hjertelige opptreden, og det skal de gjerne få.

Tredje del vil publiseres på skeivungdom.no den 1. september 2016.