Søknad for endring av juridisk kjønn

Fredag 1. juli 2016 ble det endelig mulig å endre juridisk kjønn uten å måtte la seg kastrere. Skeiv Ungdom er kjempeglade for dette og vi vet at mange gleder seg med oss.

Noen av dem som på fredag 1. juli kastet seg over datamaskinen for å endre sitt juridiske kjønn ble skuffa over den noe tungvinte saksbehandlingen som Skattedirektoratet har lagt opp til. Man må søke. Det er ikke noe man melder inn selv. Søknaden for endring av juridisk kjønn er merkelig nok ikke tilgjengelig på Skatteetatens nettsider. Man kan ikke laste den ned. Man må kontakte Skatt Nord i Tromsø for å få søknaden sendt hjem til sin folkeregistrerte adresse. Deretter må man fylle den ut, kopiere pass/bankkort, sende det til Skatt Nord og jammen må man ikke vente litt til. Da må man vente på at man mottar et brev der man oppfordres til å bekrefte søknaden sin.

Vi har snakket med Skatt Nord i Tromsø i dag, som bekrefter at det er slik saksgangen er. De understreker dog at når de har mottatt bekreftelsen går saken ganske så radig. Per dags dato anslår de at det tar omlag 10 dager fra bekreftelsen er registrert hos dem til søknaden er godkjent. Ja, for søknaden din blir godkjent hvis du har fylt ut alle felter korrekt. At de kaller det for en søknad og ikke en melding er ikke noe du skal bekymre deg for.

Heldigvis har vi i Skeiv Ungdom fått tak i en slik søknad. Den ligger her på vår side, og du er hjertelig velkommen til å laste den ned, skrive den ut, fylle den ut og sende den til Skatt Nord med kopi av bankkortet/passet ditt. Vi håper at dette gjør saken litt enklere for deg!

Søknad om å endre juridisk kjønn (1)

Når du har printet ut skjemaet og fylt det ut sender du skjemaet og kopi av pass/bankkort med bilde (kontrollsiffer må sladdes! Kontrollsiffer er de tre siste sifrene som står i feltet der du har signert) sender du det til:

Skatt nord
Postboks 6310
9293 Tromsø