Workshop 2017

I 2017 tilbyr vi følgende workshopper:

Show
Sport
Musikk
Media
Politikk på skråplanet
Lek og moro

Flere workshops vil lanseres fortløpende

Show

I år blir denne worskshopen ledet av Katinka Steensgaard og Marte Schillinger.
Katinka har vært på Jafnadhr siden 2009, og har hvert år stått på scenen på Jafnahdr. Katinka er utdannet drama- og teaterpedagog og er blant annet aktiv som dragartist.
Marthe schillinger har vært på Jafnadhr hvert år siden 2010. Hun har også jobbet med Show-workshopen siden 2011. Marthe har og stått mye på scenen på Jafnadhr opp igjennom årene. Hun er en kløpper på idéer til scetcher og til å skrive og utvikle innslag. I tillegg er Marthe Show-workshoppens selvdefinerte hønemor!!
Show- Workshopen lager i løpet av uka avslutningsshowet som blir vist på lørdagen før avreise. Her skal mye skje! Alt fra synging, dansing, scetcher og dragging – alt er mulig, så lenge det kan vises til bestemor og lillebror! Dette er workshopen der ideer blir realisert og drømmer blir til virkelighet!

Maks antall deltakere: 15

Gå til toppen

Sport

Jeg heter Veronika og studerer Fornybar Energi og Samfunnsøkonomi ved NMBU i Ås, hvor jeg også jobber som gruppeinstruktør hos studentidretten. Gruppetimene mine er alt fra 30 min styrketrening på kjernemuskulatur, til 50 min høyintensitets intervalltrening for hele kroppen hvor en får utfordret seg både fysisk og mentalt. Spesialiteten min er den mentale styrketreningen, det å jobbe inn en mentalitet som lar deg holde fokus og jobbe høyt oppe på prestasjonsnivåene dine. Jeg liker å bruke bra musikk for å få opp tempo og humør under øktene: trening er artig og det er lov å dra på smilebåndet selv om en svetter 😉
Hvorfor Aktivitetsworkshoppen:

Idrett, trening og fysisk aktivitet er noe av det artigste en kan holde på med. Det å kjenne at kroppen fungerer og spiller på lag med deg, at du har progresjon og får til de tingene du ønsker er noe alle bør få oppleve så ofte som mulig.

Workshoppen har et rikt program og du kan enkelt tilpasse aktivitetene til din dagsform og målsetning. Vi skal innom yoga, volleyball, fotball, basket, Ultimate, hinderløyper, crosstraining, Dodgeball, trimløyper, styrketrening, Catslides,  dyp uttøying og mye mye mer!
I løpet av workshoppen er det «Ta med hjem»-bolker hvor vi jobber med teknikk, mengde og sammensetting av styrke- og kondisjonsøvelser. Her kan du lære deg nye øvelser, forbedre teknikk, eksperimentere med supersett og splitt-program, og til slutt har du satt sammen ditt helt eget treningsprogram til å ta med deg hjem!

Maks antall deltakere: 30

Gå til toppen

Musikk

Mitt navn er Espen, og jeg er musikk-workshopleder på Jafnadhr! I løpet av uken så er hovedmålet å få hatt det gøy med likesinnede som også interesserer seg for musikk, og forhåpentligvis få fremført noe på avslutningsshowet! Dette er selvfølgelig ikke noe som dere må være med på om dere ikke ønsker å stå på scenen. Dere har muligheten til å velge hvilke låter og hva dere vil fremføre på scenen selv, og vi kan bli enige om hva vi gjør på leiren. Hovedpoenget er at vi skal ha det så gøy som mulig og få til noe som kan være behagelig å høre på for tilskuerne.

Egne akustiske instrumenter som dere har mulighet til å ta med hadde vært supert om dere kunne tatt med selv, med tanke på at stedet vi skal til ikke har muligheten til å stille med utlån av slike ting. Dette innebærer da ting som gitar, fiolin, trekkspill, munnharpe, you name it! Laptoper er også ålreit!

Håper dere melder meg på min workshop! Gleder meg til å se dere!

Maks antall deltakere: 12

Gå til toppen

Media

Hei, mitt navn er Mari Asland og jeg er 30 år, fra Oslo, og gleder meg stort til det som blir mitt første Jaffis! På tide igrunn, nå når jeg egentlig er for gammel. Statsviter i hodet, journalist i hjertet og har en bitteliten lærer i magen som enda ikke har fått ordentlig utløp (eller en formell utdannelse). Jeg ser frem til å lede kreative, innsiktsfulle sjeler med blikk for de gode sakene og bildene om en morsom, spennende og tankevekkende dekning av årets Jaffis!

Jeg ønsker å holde en workshop for dem som ønsker å uttrykke seg skriftlig, fotografere, filme (dersom fasilitetene tillater det) og dokumentere og bidra til Jaffis 2016. Konkret: Vi er journalister, fotografer og resten av en redaksjon som dekker leiren! Medium for Jafnadhr Amtstidende (for eksempel) kan bli papir, nettavis eller begge – mest avhengig av ressurser og tilgjengeligheten av nettside//programmer til å deske en nettavis, redigere video osv.

Tanken er å samle deltakerne rundt en helhetlig journalistisk dekning av leiren og deltakerne som univers og innbyggere, altså mest mulig selve Jaffis og minst mulig utenfor den. Av hensyn til produktets kvalitet bør arbeidet ta utgangspunkt i forskjellige sjangre innen journalistikken/fotojournalistikken, og jeg ønsker at alle deltakere prøver seg på flere av følgende sjangre og deler av den journalistiske prosessen:

• Reportasjer/nyheter
• Public service-stoff
• Fotojournalistikk
• Sports- eller kulturstoff
• Kommentarer
• Anmeldelser
• Redigering/desking

Samtidig er det viktig å ta utgangspunkt i hva slags stoff og sjanger workshopdeltakerne selv ønsker å jobbe med, og jeg er derfor åpen for å styre arbeidet mer eller mindre ut fra behovet, nivået og ønskene i gruppen. Jeg kommer også til å gjennomgå kort noe teori og noen grunnleggende prinsipper for å skrive og fotografere slik at det engasjererer, og samtidig jobbe etter de etiske og praktiske retningslinjene som gjør at vi kan kalle produktet journalistikk.

Målet med workshopen er at alle føler seg som et verdifullt medlem av redaksjonen, at alle har det gøy, og at vi lager en publikasjon av kvalitet med både humor og alvor.

Maks antall deltakere: 12

Gå til toppen

Politikk på skråplanet

Workshopleder: Ask Aleksi Berglund

Hvorfor slipper heterofile å komme ut av skapet? Hvorfor deler vi inn toaletter i kategorier som dametoalett, herretoalett og handicaptoalett? Hvordan kan man bekjempe stigma mot HIV, og hvorfor blir transpersoner og intersexpersoner utsatt for menneskerettsbrudd i møte med helsevesenet? Hvordan påvirker normene oss, og hvordan skaper normene diskriminering? Hvordan jobber man mest effektivt mot urettferdige normer?

Om du har et engasjement mot urettferdighet så er denne workshopen noe for deg! Gjennom uka skal vi diskutere, høre på spennende foredrag, gjøre øvelser, leke og se film! Workshopen kvalifiserer deg også for å være med ut på skolebesøk for Skeiv Ungdom Restart, eller for å bli med på kurset «Bli en samtaleleder». Workshopen er spennende både for deg som er helt ny i Skeiv Ungdom og for deg som har vært med i organisasjonen lenge.

Maks antall deltakere: 20

Gå til toppen

Lek og moro

Hei! Navnet mitt er Christer. Jeg er 24 år gammel, kommer opprinnelig fra Kristiansand, men er nå bosatt i Oslo hvor jeg studerer barnehagelærerutdanning. I meg finner du en sprudlende energi ball som elsker å ha det gøy med andre! Jeg har vært på Jafnadhr siden 2012, og i år har jeg gleden av å introdusere en helt ny workshop, nemlig Lek og moro!

Er du som meg? Elsker du lekene vi hadde når vi var små? Sisten, Hauk og due, boksen går, skattejakt, gjemsel og stigespill? Da har du muligheten med meg i år!

Lek og moro vil være en workshop som vil ta for seg akkurat disse tingene og mye mer! I en hel uke vil vi leke, ha det gøy med hverandre og kanskje til og med lærer noen nye leker! Vi kommer heller ikke bare til å drive med aktiviteter som krever at vi er i bevegelse, uka kommer også til å kjøre et vidt spekter av ulike former for lek, alt fra brettspill til skattejakt. Målet med uka er at vi skal ha en uke hvor vi rett og slett bare leker og har det utrolig gøy! Vi skal med hjelp av lek skape vennskap, minner for livet og årets sommeropplevelse. Så ønsker du en uke hvor du kan le mye, få nye venner og gjenoppleve noen av de gode lekene fra du var liten er dette årets workshop for deg!

Gå til toppen