Trøndelag

Skeiv Ungdom og Skeive Studenter inviterer til markering av Verdens aidsdag!

AidsdagenFor english users, see below:

Verdens aidsdag (VAD) markeres hvert år den 1. desember og er en internasjonal markering av solidaritet med alle berørt av hiv/aids. I tillegg til å vise solidaritet brukes dagen til å spre kunnskap om viruset og sykdommen, som er en av de verste epidemiene verden har stått overfor. Den røde sløyfen er symbolet for dagen og for solidaritet med ofrene for hiv/aids, som til nå har tatt livet av mer enn 30 millioner mennesker.

I Norge markeres Verdens aidsdag over hele landet av små og store grupperinger av aktivister, organisasjoner og statlige organer som jobber med hiv- og aidstematikk nasjonalt og internasjonalt.

Skeiv Ungdom har over lengre tid jobbet med problematikken knyttet til kriminalisering av hiv-positive, og er med som arrangør av denne dagen. Åge Winje Brustad sitter i Skeiv Ungdoms hivutvalg, og kommer til å holde et lite foredrag om hiv, og SkUs hivpolitikk.

For mer informasjon, sjekk ut linken under

Verdensaidsdag

English:
World AIDS Day is held on 1 December each year and is an opportunity for people worldwide to unite in the fight against HIV, show their support for people living with HIV and to commemorate people who have died. World AIDS Day was the first ever global health day and the first one was held in 1988.

In Norway we mark this day all over the country.
Skeiv Ungdom have worked with this topic for a long time, and we invite you therefore to a lecture in SkUs hiv-politics. The lecture is held by Åge Winje Brustad, that is currently seated in SkUs hiv-comittee.

Where:
Kanalrommet at Kultursenteret ISAK

Event facebook