Til elever

 

Kanskje synes du at det er slitsomt at «homo» brukes som skjellsord på din skole, at jenter og gutter behandles ulikt, eller at du ikke tør å fortelle hvem du egentlig er eller hvem du liker. Du vil kanskje lære litt mer om hva man kan gjøre for å redusere diskriminering og mobbing, slik at alle kan  være seg selv. Eller kanskje du bare vil diskutere ting som ofte blir litt kleint å snakke om når læreren din tar det opp? Da kan du kontakte oss!

”Det var en bra time fordi de la frem informasjonene på en annen måte enn lærene gjør i timene”.
-Elev, Skøyenåsen ungdomsskole

Hvis du vil at Restart skal besøke din skole kan du sende et mail eller ringe til oss. Vi kommer da til å kontakte din skole og si at en elev ønsker at vi kommer på besøk. Hvis du ikke vil at din skole skal vite at du har kontaktet oss så kommer vi ikke å fortelle det.

Vi kommer ikke for å snakke om hvordan lesbiske, homofile, bifile eller transpersoner «er»,  så sjansen for at dine klassekamerater sier noe krenkende i løpet av timen er liten. I stedet snakker vi med hele klassen om hvorfor visse personer blir sett på som «annerledes» men andre som «normale». Sammen lager vi en plan for hvordan vi skal få et bedre miljø i klassen slik at alle skal kunne være seg selv.

”Det trengs fordi noen fortsatt bruker homo som skjellsord”
-Elev, Gimsøy ungdomsskole, 10-trinn

Hvis du lurer på noe, er det bare å spørre oss 🙂