Til frivillige

«Homo» er et av de mest brukte skjellsordene i norsk skole. Det kan du være med å endre på!

Restart bygger i stor grad på frivillig engasjement. For å nå ut til alle skolene som ønsker besøk av oss trenger vi stadig vekk nye samtaleledere. Men prosjektet innebærer også en rekke andre arbeidsoppgaver. Nedenfor ser du en oversikt over oppgaver du kan engasjere deg i.

 

Samtaleleder i Restart

Som samtaleleder besøker du ungdoms- og videregåendeskoler med vårt 90 minutter lange skoleopplegg. Gjennom presentasjoner, interaktive øvelser og diskusjoner utforsker du sammen med klassen, normer knyttet til kjønn og seksualitet som kan lede til fordommer og diskriminering. Vi trenger alltid flere samtaleledere, så kontakt oss hvis dette høres interessant ut. les mer om kurstilbud for nye samtaleledere her.

 

Starte diskusjonsgrupper i ditt lokallag

Restart har en mengde øvelser for å diskutere kjønn og seksualitet. Du kan starte en diskusjonsgruppe i ditt lokallag!

For å lede en slik diskusjonsgruppe er det fint om du har deltatt på Restart 1 grunnkurs, men du er velkommen til å bruke materialet Riv Gjerdene selv om du ikke har det. .

Vi er nysgjerrige på hvordan det går med din diskusjonsgruppe. Kontakt oss og fortell 🙂

 

 

Mulighet for å ha praksis hos Skeiv Ungdom.

På Skeiv Ungdom kontoret jobber vi med en mengde ulike oppgaver. Ta kontakt med oss dersom du har anledning til å ha praksis via din utdanning, så kan vi se på mulighetene for å jobbe hos oss.

 

Hvis du har en idé om hvordan du kan tenke deg å bidra i arbeidet med Restart som ikke står her, kontakt oss!

MVH Skoleutvalget i Skeiv Ungdom